KORITA Z VODNO REZERVO

Hammar Plast – Epoque je švedskega porekla in izdeluje korita z vodno rezervo. Obstajajo 3 velikosti, in sicer dolžine 60cm (5l vodne rezerve), 80cm (7 litrov vodne rezerve) in 100 cm (9l vodne rezerve). Dobavljivi so v terracotta, črni in beli barvi.

Vsako korito v kompletu vsebuje merilec vode, pokrovček, in vložek z režami, skozi katere korenine rastlin dostopajo do vode. Daljša korita dodatno vsebujejo še distančnike, s katerimi preprečimo raztezanje korita, ko je le to napolnjeno s substratom.

Njihova največja prednost je trša platična masa narejena iz polipropilena, velika zaloga vode, stabilnost zaradi širine korita in pregled nad pomanjkanjem vode, ko nam merilec to pokaže. Dodatno so bolj odporna proti udarcem, dolgoletni obrabi, nizkim temperaturam, alkoholu, določenim kislinam, predvsem pa vrenju oz. v praksi proti vroči sončni pripeki.

Kako se lotimo sajenja?

Rastline posadimo v ustrezen substrat. Prve 3 tedne je vedno priporočljivo zalivanje od vrha, saj le tako rastlinam zagotovimo zadostno začetno vlago, da lahko korenine skozi reže dostopajo do dna korita oz. do rezerve vode. Po tem času zadošča zalivanje direktno v tulec.. Taka korita bi morala v normalnem vremenu zdržati približno teden dni brez dodatnega zalivanja rastlin. V poletnih dneh pa se to za kakšen dan, dva skrajša, povsem odvisno tudi od uporabljenih rastlin in gostote sajenja.

Še vedno pa je priporočljivo občasno zalivanje skozi celotno korito, saj s tem preprečimo popolno izsušitev zgornjega sloja substrata. V primerih ko dežuje po več dni skupaj in je zaloge vode več kot predpisano, nam ta avtomatično odteče skozi izpust vode na dnu korita.

V Epoque korita lahko sadimo zaporedno oz. več rastlin skupaj, saj za visečimi rastlinami posadimo pokončne in tako dosežemo popolno zapolnitev korita. Vsebujejo več substrata od navadnih korit in s tem še dodatno zadržujejo vlago ter ponujajo optimalno prostornino za razvoj korenin.

Na voljo so na vrtnariji in med sezono v obeh cvetličarnah. Ponujamo tudi možnost pošiljanja po pošti, pišite nam!

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

DimenzijaCena
Epoque Hammar Plast 60 cm16,50€
Epoque Hammar Plast 80 cm19,90€
Epoque Hammar Plast 100 cm22,80€