ASORTIMAN ZELENJAVNIH SADIK

Predstavljamo Vam izbor zelenjavnih sadik iz lastne vzgoje (90+). Izbira sort se tekom sezon lahko spreminja.

ARTIČOKA

ARTIČOKA (Cynara scolymus)

Opis: Artičoka je večletna vrtnina, ki zraste 120 cm visoko in je hkrati uporabna ter dekorativna rastlina. Vrhnja stran listov je temno zelena, spodnja siva, stebla pa so grobe teksture. Najbolj uporabno je okusno omesenelo socvetje, ki zacveti modro vijolično v juliju in je pogosto uporabljeno v kulinariki. Sveže artičoke lahko dodamo k solatam, omakam, juham ali pa jih zraven različnih mesnih jedi pripravimo na žaru. Vsebuje veliko antioksidantov ter malo kalorij in maščob. Dokazano zdravilno učinkuje tudi pri jetrnih in želodčnih težavah.

BLITVA/ŠPINAČA

Srebrnolistna blitva (Beta vulgaris subsp. cicla)

Mangold White Silver

Opis: Temno zeleni, nagubani listi z belimi rebri in mesnatim belim pecljem. Uživamo celo leto, uporabljamo za priloge, juhe, smoothije.


 Špinača (Spinacea oleracea L.)

Clipper F1

Opis:  Veliki, temno zeleni listi, ki obogatijo jedilnik zgodaj spomladi in jeseni. Hitro rastoča sorta  z veliko C vitamina in železa.  


Malabarska špinača (Basella rubra)

Cejlonska špinača

Opis:  Plazeča špinača, pri kateri se dolgi poganjki ovijajo okoli nastavljene opore. Rastlina izhaja iz Indije, uporabljamo pa lahko tako mesnate liste, kot cvetove in mlade poganjke. Okus osveži solate in popestri enolončnice. Pri nas je enoletnica.


Jagodna špinača (Chenopodium capitatum)

Blitum capitatum

Opis:  Pozabljena zelenjava, ki so jo poznale že naše babice, počasi pa spet pridobiva na popularnosti. Listi se uporabljajo kot pri navadni špinači, lahko v solati ali kuhani kot priloga, uživamo pa tudi užitne rdeče plodove, ki dobro popestrijo mešane solate. Je enoletna rastlina, ki zdrži slano.


Novozelandska špinača (Tetragonia tetragonides)

Novozelandska plazeča

Opis:  Plazeča rastlina s trikotnimi listi, milejšega okusa kot navadna špinača. Režemo mlade poganjke, in sicer od junija do oktobra.


BROKOLI

Brokoli (Brassica oleracea var. Plenck)

Marathon F1

Opis: Primeren za pridelavo od spomladi do jeseni, glavna roža je izredno obilna, kasneje nastavlja tudi stranske rože. Omesenelo socvetje dozori v 80 dneh.


BUČE/BUČKE

BUČE MUŠKATNE (Cucurbita moschata)

Muškatne RS

Opis: Velike, rebraste, ploščato okrogle buče z oranžnim in  okusnim mesom za pripravo jedi. Možno skladiščenje, kjer se plodovi še dodatno obarvajo. Buča tehta 5 – 25 kg.


BUČE HOKKAIDO  (Cucurbita maxima L.)

Onion F1

Opis: Oranžne buče, hruškaste oblike. Rdečkasto meso je odlično za različne zelenjavne jedi, juhe. Lahko jih dolgo skladiščimo, so zelo  dekorativne.


BUČE VELIKANKE (Cucurbita maxima L.)

Atlantic Giant

Opis:  Užitno meso, za hrano ljudi, krmo živali in dekoracijo. Buča  je rahlo rebrasta in lahko doseže do 250 kg.


BUČE BUTTERNUT (Cucurbita maxima L.)

Butternut

Opis: Podolgovata buča, hruškaste oblike,  oranžno, izredno okusno meso za pripravo različnih jedi, kot priloga ali glavna jed, tudi za peko peciva.


BUČKE TEMNO ZELENE (Cucurbita pepo L.)

Brilliante F1

Opis: Zelo bujne, grmičaste bučke s kratkimi internodiji; odprt habitus, lažje pobiranje plodov.  


BUČKE SVETLO ZELENE (Cucurbita pepo L.)

Suha F1

Opis: Svetlo zelene, cilindrične bučke, srednje zgodnje po zorenju. Tolerantnost na viruse, stalen nastavek novih cvetov.


BUČKE OKRASNE (Cucurbita pepo L.)

Mešanica

Opis: Prikupne majhne plodove različnih oblik in barvnih vzorcev  uporabljamo za okrasitev stanovanj in poletno jesenskih aranžmajev.


CVETAČA

CVETAČA ZGODNJA (Brassica oleracea var. botrytis)

Cashmere F1

Opis:  Odlična sorta za spomladansko pridelavo, kupolaste oblike, bele, čvrste rože, dobro zaščitene z listi. Dozori v 65 – 75 dneh.


CVETAČA POZNA (Brassica oleracea var. botrytis)

Incline F1

Opis:  Bujna rastlina za pozno poletno in jesensko pridelavo. Daje visoke in izenačene pridelke, tolerantna na nizke temperature. Dozori v 85 – 95 dneh.


CVETAČA ROMANESCO (Brassica oleracea var. botrytis)

Romanesco – koničasta

Opis:  Cvetača nenavadne koničaste oblike, svetlo zelene barve in prijetnega sladkastega okusa. Najbolje raste spomladi in jeseni. Dozori v 85 – 90 dneh.


ČILI

ČILI HABANERO (Capsicum chinense)

Habanero

Opis:  Zeleni plodovi se obarvajo rdečkasto, so rahlo nagubani, dekorativni in odlični za pripravo pekočih jedi.


ČILI TABASCO (Capsicum frutescens)

Tabasco

Opis: Majhni, podolgovati plodovi, intenzivnega pekočega okusa, dobro poznani po tabasco pikantni omaki.


ČILI CAYENNE (Capsicum annum)

Kajenski poper

Opis: Pekoči zeleni plodovi zrastejo 8-12 cm in pordečijo, ko dozorijo. Rastline so visoke do 60 cm. Pomembna začimba v azijski in latino ameriški  kuhinji.


ČILI JALAPENO (Capsicum annum)

Jalapeno

Opis: Pekoči zeleni plodovi sčasoma pordečijo, približno 80 dni po presajanju. Uživamo tako zelene kot rdeče plodove v mehiških jedeh.


ČEBULA

ČEBULA RJAVA (Allium cepa L.)

Belokranjka

Opis:  Avtohtona sorta, srednje pozna, značilne podolgovate oblike z izbočenim čebulnim krožcem. Enostavno čiščenje, odlično skladiščenje. Čas zorenja 130 – 150 dni.


ČEBULA RDEČA (Allium cepa L.)

Ptujska rdeča

Opis:  Domača, avtohtona sorta z rožnatim do svetlo vijoličnim mesom z zmerno ostrino. Primerna je za skladiščenje. Čas zorenja 110 – 120 dni.


ČEBULA STOLETNA (Allium fistulosum)

Stoletna

Opis:  Sorodnica čebule, vendar ne razvije čebul, ima votla stebla. Odlična kot dodatek k solatam in nepogrešljiva v azijski kuhinji.


ENDIVIJA

ENDIVIJA RUMENA (Cichorium endivia L.)

Bionda a Cuore Pieno 

Opis: Razvije veliko in rahlo skledasto rozeto, listi so nekoliko svetlejši, rumeno zeleni, hitro se obeli. Pobiramo poleti in jeseni ter je odporna na sušo.


ENDIVIJA DEČJA GLAVA (Cichorium endivia L.)

Bubikopf

Opis: Gosti, rahlo navznoter zavihani listi, ki so samobelilni in izredno mehki. Za pozno poletno in jesensko pridelavo.


ENDIVIJA KODROLISTNA (Cichorium endivia L.)

T&T Rosy

Opis:  Odlična izbira za spomladansko in poletno pridelavo, zelo izenačen pridelek, kodrolistna zelena glava z belo rumeno sredico.


ENDIVIJA ESKARIOLKA (Cichorium endivia L.)

Scarola Sabina

Opis: Za poletno in jesensko pridelavo, tolerantna na pokanje stebla ter poletno vročino.


FEFERONI

SLADKI FEFERONI

Lombardo

Opis: Sladki feferoni z visoko rodnostjo. Rumeno zeleni plodovi ob zrelosti rahlo pordečijo.


PEKOČI FEFERONI

Red Devil F1

Opis: Dolgi rdeči plodovi ostrega okusa, primerni za sušenje, svežo uporabo in vlaganje v kozarce.


JAJČEVEC/MALANCAN

  JAJČEVEC OKROGLI (Solanum melongena L.)

Tonda F1

Opis: Okrogli melancani, zanimive oblike za žar, peko, itd. Za vzgojo v vrtu ali v rastlinjaku.

 


JAJČEVEC PODOLGOVATI (Solanum melongena L.)

Lunga F1

Opis: Podolgovati melancani v temno vijolični povrhnjici s svetlim mesom. Sadimo na prosto v sredini maja, ko so nočne temperature dovolj visoke.


JAJČEVEC BELI (Solanum melongena L.)

Alba Bianca F1

Opis: Privlačni, srednje veliki beli plodovi z malo semen v notranjosti. Lep kontrast v primerjavi s temnimi jajčevci.


KOLERABA/KOLERABICA

KOLERABA PODZEMNA (Brassica napus var. napobrassica)

Rumena – maslena

Opis: Udomačena slovenska sorta,  znana po mehkem, okusnem gomolju z rumenim, maslenim mesom. Vsebuje veliko suhe snovi.


KOLERABICA NADZEMNA BELA (Brassica oleracea convar. acephala)

Quickstar F1

Opis:  Zelo zgodnja, svetlo zelene do krem barve, okrogle oblike, nežno, okusno meso, ne oleseni. Dozori v 40 dneh. Dozori v 60 – 70 dneh.


KOLERABICA NADZEMNA MODRA (Brassica oleracea convar. acephala)

Purple Vienna – dunajska modra

Opis:  Zgodnja, z modro vijoličastim gomoljem. Priporočljivo saditi v tla, bogata s hranili in z obilo vlage. Uživamo presno ali dušeno. Dozori v 60 dneh.


KUMARE

KUMARE SOLATNE (Cucumis sativus L.)

Slice King F1

Opis: Jedilne kumare z bradavičastimi plodovi, bujne rasti, visoki pridelki in kakovost skozi vso rastno dobo. Ne pogrenijo.


KUMARE ZA VLAGANJE (Cucumis sativus L.)

Levina F1

Opis:  Veliki pridelki, sorta je  tolerantna proti boleznim, plodovi ne postanejo trpki, redno pobiramo.


MELONA/LUBENICA

MELONA (Cucumis melo)

Ananas

Opis:  Srednje zgodnja sorta, ovalne melone do 2,5kg, sladko in aromatično rumeno meso. Potrebuje veliko toplote.


LUBENICA (Citrullus lanatus)

Crimson Sweet F1

Opis:  Sladko meso, zelo osvežilno, najbolje raste v globokih, pognojenih in vlažnih tleh na sončni legi.


OHROVT

OHROVT GLAVNATI (Brassica oleracea L. var. sabauda)

Estoril F1    

Opis:  Primeren za poletno pridelavo, temno zelene barve. Za svežo uporabo in skladiščenje, toleranten na visoke temperature. Dozori v 75 dneh.


OHROVT BRSTIČNI (Brassica oleracea L. var. gemmifera)

Garci F1

Opis:  Srednje zgoden, nežnega okusa, daje visoke pridelke ter se dobro obnese tudi na revnejših tleh.


OHROVT ZELENI KODROLISTNI (Brassica oleracea L. var. sabellica)

Halbhoher Gruner

Opis:  Listnati ohrovt, za pobiranje od pozne jeseni do pomladi, odlična zimska zelenjava z obilico železa. Liste nabiramo od spodaj navzgor, uporabimo jih lahko tudi kot zelenjavni čips.


OHROVT RDEČI KODROLISTNI (Brassica oleracea L. var. sabellica)

Scarlet

Opis: Uporabna listna zimska zelenjava, podobno kot zeleni kodrolistni ohrovt, vendar z veliko večjo dekorativno vrednostjo.


OHROVT TOSKANSKI (Brassica oleracea L. var. sabellica)

Nero di Toscana

Opis: Italijanska verzija listnatega ohrovta, s podolgovatimi mehurjastimi listi in etažno rastjo. Dekorativen in odličen tudi v kulinariki po prvih jesenskih slanah.


PAPRIKA

PAPRIKA RUMENA BABURA (Capsicum annum)

Marbella

Opis: Rumena babura za svežo uporabo in vlaganje. Visoka vrednost antioksidantov in vitamina C. Paprike so vse toploljubne zelenjadnice in jih sadimo na prosto šele v mesecu maju.


PAPRIKA RDEČA BABURA (Capsicum annum)

Rosso Quadrato

Opis:  Rdeča babura za svežo uporabo in vlaganje. Visoka vrednost antioksidantov in vitamina C.


PAPRIKA RDEČA PODOLGOVATA (Capsicum annum)

Corno di Torro rosso

Opis:  Rdeča podolgovata paprika za svežo uporabo, žar in vlaganje. Visoka vrednost antioksidantov in vitamina C.


PAPRIKA PARADIŽNIK (Capsicum annum)

Rodeo

Opis: Posebna paprika v obliki paradižnika, zelo kompaktna in polna, odlična za vlaganje v olju. Bogata z antioksidanti.


PAPRIKA HIBRIDNA RDEČA (Capsicum annum)

Bontempi F1

Opis: Hibridna rdeča paprika. Za hibride je značilna izenačenost plodov, enakomerno dozorevanje in bogata rodnost ob zadostni negi.


PAPRIKA HIBRIDNA ORANŽNA (Capsicum annum)

Beluga Orange F1

Opis:  Hibridna oranžna paprika. Za hibride je značilna izenačenost plodov, enakomerno dozorevanje in bogata rodnost ob zadostni negi.


PAPRIKA HIBRIDNA RUMENA (Capsicum annum)

Beluga Yellow F1

Opis:  Hibridna rumena paprika. Za hibride je značilna izenačenost plodov, enakomerno dozorevanje in bogata rodnost ob zadostni negi.


PAPRIKA HIBRIDNA ZELENA (Capsicum annum)

Sweet Green F1

Opis:  Hibridna zelena paprika, izredno sočna in sladka. Za hibride je značilna izenačenost plodov, enakomerno dozorevanje in bogata rodnost ob zadostni negi.


PARADIŽNIK

PARADIŽNIK VOLOVSKO SRCE (Lycopersicon lycopersicum)

Cuor di bue

Opis: Mesnati rebrasti plodovi tehtajo do 200g, izredno okusni za mešane solate. Za vzgojo v zaščitenem prostoru ali na prostem pod streho.


PARADIŽNIK GROZDASTI (Lycopersicon lycopersicum)

Grappolo F1

Opis: Srednje debeli, standardni paradižniki v grozdu po približno 5 plodov.


PARADIŽNIK PODOLGOVATI (Lycopersicon lycopersicum)

San Marzano F1

Opis: Podolgovati paradižnik s temno rdečo lupino in mesnato sredico, odličen za kuho, pripravo omak. 


PARADIŽNIK ZGODNJI (Lycopersicon lycopersicum)

Marmande F1

Opis: Srednje debeli, rahlo rebrasti plodovi, spada med zgodnejše paradižnike. Izredno priljubljen med kupci.


PARADIŽNIK ČEŠNJEVEC (Lycopersicon lycopersicum)

Ciliegino F1

Opis: Indeterminanten paradižnik, z obilico drobnih plodov v grozdih. Kot za večino drobnih paradižnikov ima tudi ta sorta močno aromo.


PARADIŽNIK MONTECARLO (Lycopersicon lycopersicum)

Montecarlo F1

Opis: Indeterminanten paradižnik, z velikimi gladkimi plodovi v temno rdeči barvi. Toleranten na bolezni ob zaščiti pred dežjem.


PARADIŽNIK BALKONSKI

Sweet ‘n’ Neat Cherry Red

Opis: Izredno kompaktna sorta paradižnika, ki je idealna za vzgojo v loncih na terasi ali balkonu. Ima majhne plodove izrazito močnega okusa, za presno uporabo.


POR

POR ZGODNJI (Allium porrum L.)

Swiss Giant Columbus

Opis: Hitro rastoča sorta, zelo visokega prinosa. Za poletno in zgodnje jesensko pridelavo. Dozori v 85 dneh po presajanju.


POR POZNI (Allium porrum L.)

Arman F1

Opis: Pozna sorta pora, pokončna s temnozelenimi listi, odporna na pokanje in lomljenje stebel.


RABARBARA

RABARBARA (Rheum rhabarbarum)

Opis: Izvira iz osrednje Azije. Najboljše uspeva na bogatih in globokih tleh na dobro osvetljenem rastišču, ki pa mora biti zaščiteno pred močnim vetrom. Je mogočna trajnica, ki na istem mestu lahko ostane do osem let. Za zdravilne namene uporabljamo korenino, ki jo izkopavamo jeseni. V kulinariki pa je poznana predvsem uporaba svežih sočnih listnih stebel. Čeprav jo uvrščamo med zelenjavo, jo pri kuhi uporabljamo bolj kot sadje. Ima značilen osvežujoč, kisel okus.

RADIČ

RADIČ OKROGLI (Cichorium intybus L.)

Palla Rossa 3

Opis: Med zgodnjimi sortami ena bujnejših. Pobiramo ga v septembru do konca oktobra. Glave so kompaktne in okrogle, obdane s širokimi listi.


RADIČ PISANOLISTNI (Cichorium intybus L.)

Castelfranco TT Castellano

Opis: Zgodnja sorta, primerna za svež trg. Rumeno kremasti listi z rdečkastimi pegami. Pobiramo v septembru, oktobru.


RADIČ ŠTRUCAR (Cichorium intybus L.)

Pan di Zucchero Ulisse

Opis: Sorta ima široke in mehke liste, glava pa ob koncu zrelosti postane rumeno bela. Odlična za svež trg in skladiščenje.


RADIČ TREVIŠKI (Cichorium intybus L.)

Rossa di Trevisio Precoce

Opis: Zgodnejša sorta tega tipa (90 dni), prezimi na prostem, čvrsta rdeča glavica je v rozeti, suličasti listi pa so primerni za rezanje. Odličen tudi za siljenje.


RADIČ VERONA (Cichorium intybus L.)

Rossa di Verona

Opis: Srednje pozna sorta, dozori v 115 dneh. Zeleni listi tekom poletja, jeseni oblikujejo koničasto rdečo glavo izrazitega okusa. Primeren tudi za siljenje.


RADIČ TRŽAŠKI SOLATNIK (Cichorium intybus L.)

Zuccherina di Trieste

Opis: Svetlo zeleni, gladki in nežni listi se dobro obraščajo. Sadimo na gosto, da listi ostanejo nežni in obeljeni. Dobro prezimi. Režemo celo leto liste, lahko pa na zimo vzgojimo glave.


RADIČ SOLKANSKI (Cichorium intybus L.)

Solkanski avtohtoni

Opis: Avtohtona slovenska sorta. Primeren je za siljenje in svežo, zgodnje spomladansko uporabo. Rozete so krhke in ne grenijo. Prezimi na prostem.


RDEČA PESA/RUKOLA/MOTOVILEC/KOROMAČ/ČRNA REDKEV

Rdeča pesa (Beta vulgaris var. vulgaris)

Kestrel F1

Opis: Okrogla, temno rdeča, primerna za svežo uporabo in predelavo, ima visoko vsebnost sladkorja. Dozori v 80 – 85 dneh.


RUKOLA (Eruca sativa)

Rukola

Opis:  Celo leto sveži, okusni lističi, polni mineralov. Redno jih režemo, zaradi aromatičnega okusa pa so primerni za v solate ali kot dodatek različnim jedem.


MOTOVILEC LJUBLJANSKI (Valerianella locusta)

Ljubljanski motovilec

Opis:  Ima velike rozete z ožjimi listi, ki so odličnega okusa in primerni predvsem za solate. Dobro prezimi.


SLADKI KOMARČEK (Foeniculum vulgare var. dulce)

Koromač

Opis: Gojimo ga zaradi odebeljenih aromatičnih stebel, katere jemo presne v solatah, kuhane, pečene ali dušene. Kot začimbo uporabljamo tudi liste in semena.


ČRNA REDKEV (Raphanus sativus L.)

Runder Schwarzer Winter

Opis: Črna, ploščato okrogla redkev z belim mesom, prijetnega, rahlo pikantnega okusa. Zdravilna zelenjadnica, bogata z vitaminom C in gorčičnimi olji. Za zimsko uporabo.


SOLATA

SOLATA GENTILE (Lactuca sativa L.)

Vittoria Gentilina

Opis:  Za celoletno pridelavo, tvori zlato zelene velike glave s hrustljavimi in rahlo valovitimi listi.


SOLATA HRASTOV LIST (Lactuca sativa L.)

Hrastov list

Opis: Zanimiva oblika listov, kateri so gladki z valovitim robom. Okusna mešanica za pripravo solate.


SOLATA LEDENKA (Lactuca sativa L.)

TT Mesa

Opis:  Sadi se od pozne pomladi do zgodnje jeseni, glavice so svetleče zelene barve, hrustljave, v notranjosti zeleno rumene. Odlična za sveže solate.


SOLATA MEHKOLISTNA (Lactuca sativa L.)

May King – Majska Kraljica

Opis:  Zgodnja solata, tolerantna na mraz, tvori velike, trde in dobro zaprte glave. Daje velik in kakovosten pridelek, tudi jeseni.


  SOLATA ROMANSKA (Lactuca sativa L.)

Ovired

Opis:  Posebna solata, rdečkaste barve. Uživamo mlade rozete, ki spominjajo na motovilec ali pa že večje glave. Odličnega, rahlo lešnikastega okusa, ne greni.


SOLATA ZIMSKA MEHKOLISTNA (Lactuca sativa L.)

Nansen

Opis:  Spomladi oblikuje mehke, rumenozelene, čvrste glavice. Da bolje prezimi jo pokrijemo.


SOLATA ZIMSKA KRHKOLISTNA (Lactuca sativa L.)

Posavka

Opis:  Zimska solata, ki spomladi oblikuje hrustljave glave. Da bolje prezimi jo pokrijemo.


ZELJE

ZELJE ZGODNJE (Brassica oleracea)

Nozomi F1

Opis:  Zgodno, za spomladansko pridelavo, okrogla oblika glave, dobra obstojnost, in odpornost na pokanje. Primerno za svežo uporabo, solate. Dozori v 55 – 65 dneh.


ZELJE POZNO (Brassica oleracea)

Marlo F1

Opis: Zelje, srednje pozno, ne poka, za svežo uporabo in kisanje, okrogle in srednje kompaktne glave. Dozori v 90 – 95 dneh.


ZELJE RDEČE (Brassica oleracea)

Rookie F1

Opis:  Primerno za spomladansko in poletno sajenje. Odporno na pokanje, primerno za svežo uporabo in za predelavo. Izrednega okusa, dozori v 70 – 75 dneh.


ZELJE LJUBLJANSKO (Brassica oleracea)

Ljubljansko zelje

Opis:  Pozna slovenska sorta, okrogle, svetlo zelene glave, okusni listi in velik pridelek,  za solato, kisanje in skladiščenje. Dozori v 150 dneh.


ZELJE VARAŽDINSKO (Brassica oleracea)

tip. Sweety F1

Opis:  Srednje pozno, ploščato okrogle glave ne pokajo, toleranca na mraz, za svežo uporabo, odlično pa predvsem za kisanje. Dozori v 90 dneh.


       ZELJE KONIČASTO (Brassica oleracea)

Elite F1

Opis:  Srednje zgodno, toleranto na mraz, izredno dobrega okusa. Tvori značilne koničaste glave. Zelo okusno za solate in primerno tudi za kisanje.


ZELJE PEKINGŠKO (Brassica campestris)

Pak Choi

Opis:  Kitajska ‘gorčica’ tvori sklenjene glave z zelenimi listi in širokimi belimi žilami. Uživamo kot presno ali nežno dušeno zelenjavo.


ZELJE KITAJSKO (Brassica rapa sub. pekinensis)

Yuki F1

Opis:  Kitajski kapus, odporen na golšavost kapusnic, vsebuje še posebno veliko vitamina C, zgodaj dozoreva ter je primeren za poletno in jesensko pridelavo.


ZELENJAVA (CEPLJENA)

CEPLJENA ZELENJAVA

Cepljena zelenjava postaja vedno bolj priljubljena. Pridelek je pri vseh sortah občutno večji, rastline pa so bujnejše in bolj odporne na razne bolezni ter škodljivce. Sadika je sestavljena iz odporne podlage z močnim koreninskim sistemom in dobro rodnega cepiča z okusnimi plodovi.


CEPLJEN PARADIŽNIK GROZDASTI (Lycopersicon lycopersicum)

Grappolo F1

Opis: Bujno raščen paradižnik v grozdih s srednje debelimi plodovi, ki tehtajo cca 150 g. Cepljen na tolerantno podlago.


CEPLJEN PARADIŽNIK DEBELI (Lycopersicon lycopersicum)

Matias F1

Opis: Veliki, gladki plodovi tehtajo 250 – 300g in so mesnate sestave. Cepljen na tolerantno podlago.


CEPLJEN PARADIŽNIK VOLOVSKO SRCE (Lycopersicon lycopersicum)

Gourmandia F1

Opis: Srčasto oblikovan paradižnik v tipu volovskega srca, cepljen na tolerantno podlago. Teža ploda 200 – 250 g.


CEPLJEN PARADIŽNIK PODOLGOVATI (Lycopersicon lycopersicum)

San Marzano F1

Opis: Podolgovati, trdni, sijoče rdeči plodovi tehtajo 100 – 110 g in so odlične arome. Cepljen na tolerantno podlago.


CEPLJENE KUMARE SOLATNE (Cucumis sativus L.)

Dominica F1

Opis: Zelo rastljiva sorta solatne kumare z enovitimi, temno zelenimi plodovi, ki dajejo visok pridelek. Cepljena na odporno podlago, tolerantnejša na pepelasto plesen.


Hibridne plodovke v konceptu rumenih lončkov