ZAČETKI:                                                                                                                         

Začetki našega vrtnarjenja segajo v leto 1996. Z željo po ustvarjanju in preživetju šestčlanske družine, sta se Majda in Emil Stanonik, ob manjši kmetiji pričela ukvarjati s pridelavo jagod.  Zgrajen je bil prvi manjši rastlinjak, v katerem sta vzgajala razne vrtnine in enoletnice za lastne potrebe. Leto kasneje pa je bil postavljen prvi proizvodnji rastlinjak za nadaljnjo prodajo končnim kupcem. Tri leta sta previdno tipala trg in ko se je pokazalo, da sta na pravi poti, je Emil pustil službo in oba sta se v celoti posvetila vzgoji okrasnih rastlin. Istočasno sta opustila tudi kmetovanje. Naše podjetje nikoli ni napredovalo zelo hitro, saj smo bili vedno odvisni le od lastnih sredstev.

Kot samostojni podjetniki smo uradno pričeli leta 1999 in takrat se je začela pisati zgodovina našega podjetja. S trdim delom in željo po uspehu smo vsako leto posodabljali opremo v rastlinjakih, ter povečevali našo proizvodnjo iz leta v leto, vse do danes. V prvih letih smo se veliko ukvarjali z veleprodajo naših sadik po cvetličarnah in kmetijskih zadrugah. Vendar smo to dejavnost kasneje opustili in se rajši podali v lastno maloprodajo ter urejanje okolice.


Da pa bi razširili našo ponudbo in bili našim kupcem bolj dostopni, smo za dodatno panogo leta 2005 odprli prvo cvetličarno v Gorenji vasi. Kasneje pa ji je v letu 2009 sledila še poslovalnica v Cerknem. Poskusili smo tudi z odprtjem cvetličarn v Selcih in Škofji Loki.

Danes poslujemo kot družinsko podjetje, na površinah izkoriščenih za vzgojo sezonskega cvetja, dišavnic in zelenjavnih sadik. Na sami vrtnariji opravljamo glavnino dela v krogu družine, saj smo tekom leta ob pomoči štirih pridnih sinov, zmožni večino del opraviti sami. V času pomladanskega dela, pa poiščemo dodatne okrepitve.

Leta 2005 smo se kot soustanovitelji profesionalne vrtnarske družbe (PVD) povezali z drugimi vrtnarji po Sloveniji.  To nam omogoča, da si med seboj redno izmenjujemo izkušnje, novosti in se skupaj udeležujemo strokovnih seminarjev doma in v tujini.  Vsako leto izdamo nov revijo ‘Cvetje za poletje’, v katerem so zbrane nekatere novosti in trendi za prihajajočo sezono. Obsežno revijo lahko dobite tik pred sezono na sami vrtnariji in v obeh poslovalnicah.

Na sedežu podjetja vas očaramo s široko ponudbo poletnih rastlin, zelenjadnic, dišavnic, grmovnic, trajnic in jesenskih lepotic. Kot za dodatno ponudbo pa vam v naši trgovini na sedežu podjetja postrežemo s pestro izbiro gnojil, korit, substratov in ostalih vrtnarskih materialov.

V pomladanskem in jesenskem času smo ob sobotah prisotni na tržnici v Škofji Loki in Idriji, udeležujemo pa se tudi pomembnejših lokalnih sejmov.

Redno spremljamo novosti v vseh smernicah vrtnarstva, tako smo vsako leto sposobni ponuditi nekaj novega, zanimivega. Močno širimo segment ureditve vrtov in dvorišč, kar nam bo tudi v prihodnosti predstavljalo večje izzive.

 

VIZIJA IN CILJI:

Smo razvijajoče se podjetje z razvojno vizijo rasti, tako obsega dela kot kvalitete. Kapacitete za širjenje lastne proizvodnje za lokalni trg smo že skoraj dosegli, zato se širimo v ostale smernice vrtnarstva ter v posodobitev strojne mehanizacije in še bolj napredne tehnološke opreme v rastlinjakih.  S tem bomo pridobili potreben čas za parkovno vrtnarstvo in na vrtnariji poskrbeli še za večji asortiment rastlin, tako že uveljavljenih kot novosti. V lastnih cvetličarnah pa bomo še naprej skrbeli za ugodne in vrhunske storitve, tako da se bodo kupci še naprej z veseljem vračali.