CVETLIČARSKE STORITVE

S cvetličarskimi storitvami smo se ukvarjali že od pričetka vrtnarjenja. Vendar smo se te panoge bolj resno lotili šele leta 2005, ko je bila otvoritev naše prve cvetličarne v Gorenji vasi, le bežnih 8 kilometrov od sedeža podjetja.  S tem smo tudi pospešili prodajo sezonskega cvetja, saj smo na ta način postali ljudem bolj dostopni. S trdim delom in žilico po nadaljnjem ustvarjanju, smo v letu 2009  odprli še cvetličarno v Cerknem, trg pa smo raziskali tudi v Selcih in Škofji Loki.

Usposobljene cvetličarke Vam ponujajo izdelavo kreativnih in unikatnih izdelkov iz svežega in suhega cvetja, ter najrazličnejših cvetličarskih materialov. s poudarkom na sovpadajočem letnem času. Kreacije so lahko bodisi iz področja poročne ali žalne floristike, aranžiranja daril, lončnic, avtomobilov, adventnega in novoletnega časa ali pa preprosto šopki ter aranžmaji za različne okuse in priložnosti. Prednost naših cvetličarn, kar se tiče lastnih artiklov sezonskega cvetja, je tudi v tem, da smo zmožni dostavljati vedno nove, sveže rastline dnevno, tako da rastline ne izgubijo na kakovosti in niso izpostavljene prevelikemu šoku. Kvalificirane cvetličarke so Vam vedno na voljo ter vam ustrezno svetujejo pri vsaki izbiri. V ponudbi trgovin imamo torej pestro izbiro rezanega cvetja, keramike, gnojil, sobnih rastlin, unikatnih izdelkov, darilnega programa, sveč ter ostalih vrtnarskih ter cvetličarskih materialov.

VALENTINOVO

Zaljubljenci vsako leto dočakate svoj dan, 14. februar.  Trenutkov, ko nekomu pokažemo, da ga imamo radi res ni nikoli premalo, vendar je še vedno Valentinovo tisti pravi čas, da se prebudimo in izkažemo svojo naklonjenost. Valentinovo je predvsem praznik zaljubljencev, prijateljev, ki se imajo radi. Za valentinovo Vam priporočamo šopek, dekoriran cvet, manjšo lončnico ali sladko darilo, ki vam ga seveda ustrezno aranžiramo. Kraljice valentinovega so prav zagotovo vrtnice, vsaka barva pa ima svoj simbolni pomen. Šopek ali posamezni cvet nam lahko v cvetličnem jeziku tudi veliko pove. Prisluhnimo mu! Seveda imajo svoj pomen tudi druge vrste cvetja, ne le vrtnice. Flamingovci so s svojo zanimivo strukturo in obliko cvetov že sami po sebi izjemni, obstojni cvetovi pa poosebljajo trdno ljubezen. Kalanhoje tudi poosebljajo ljubezen in predanost, saj se naj bi po legendi rodile iz solz zaljubljene boginje. Lončnica je primerna za vsakega začetnika, saj je izredno hvaležna za oskrbo. Če pa podarimo dve enaki rastlini v usklajenih okrasnih loncih, pa smo vsekakor dosegli simboliko ‘ti’ in ‘jaz’.

Bonton poklanjanja cvetja: Če se odločimo pokloniti le eno vrtnico, izberimo tako, ki ima dolgo steblo. V manjšem šopku naj bo vedno neparno število cvetov. Ko vam zavijemo rožo v papir, se spodobi, da ga odstranite preden predate cvetje. K cvetju lahko dodate tudi sporočilce in ga izročite takoj ob prihodu.

Preverite našo pestro in srčno ponudbo za dan zaljubljencev!

DAN ŽENA

8. marca praznujemo dan žena, ki je po svetu uveljavljen že preko 100 let. Nežnejšim predstavnicam spola, ki so nam blizu, podarimo cvet ali aranžirano lončnico in jim preprosto polepšamo dan. Naj pa ne bo izgovor le praznik, na njih se lahko spomnimo tudi med letom.

DAN MUČENIKOV

10. marca se spomnimo na vse naše bližnje predstavnike moškega spola, ko obeležujemo spomin na 40 mučenikov iz časa cesarja Licinija. V cvetličarnah vam pripravimo darila z aranžiranim trnjem, suhimi slivami in seveda klobaso, ki simbolizirajo mučeništvo in so lahko lepo presenečenje za vašega dragega.

GREGORJEVO

Gregorjevo je slovenska različica praznika zaljubljencev, katerega praznujemo 12. marca, na dan ko se ptički ženijo. Majhna pozornost je vedno dobrodošla.

MATERINSKI DAN

Mama je ena sama. 25. marec, dan v znamenju naših mater, ko jih navadno s cvetočimi pozornostmi razveselimo in jim obenem izkažemo hvaležnost, ljubezen in spoštovanje. Zelo aktualne so spomladanske trobentice oz. primule, ki jih ponujamo iz lastne vzgoje.

DAN SPOMINA NA MRTVE

1. novembra, na praznik vseh svetih, se spomnimo na vse naše pokojne. Tekom novembra zasajamo grobove z jesenskimi lepoticami, pred praznikom pa poskrbimo tudi za šopek, krizantemo in prvonovembrski aranžma, ki je lahko bodisi suh, kombiniran ali svež. V cvetličarnah se trudimo ustreči vsem vašim željam, pri izdelavi pa skrbimo za unikatnost, tako niti dva aranžmaja med seboj nista enaka.

ADVENTNO NOVOLETNE DEKORACIJE

Adventni čas je čas v pričakovanju Jezusovega rojstva. Prične se štiri nedelje pred Božičem, na prvo adventno nedeljo. V tem času, polnem pričakovanja, ne moremo brez namiznega, visečega venčka ali drugega božično-novoletnega  aranžmaja in seveda božične zvezde. Prvi je namenjen predvsem namizni dekoraciji, s štirimi svečami, ki simbolizirajo luč boga in vse 4 tedne pred Božičem. Vsako adventno nedeljo prižgemo svečko več, venček pa predstavlja ponovno rojstvo, večno življenje. V osnovi je lahko izdelan iz različnih materialov (slama, prepletene veje…), na katere nanašamo zelenje (smreka, ilex, cipresa, pušpan, lovorikovec, lišaj, mah…), različne materiale (kavna zrna, cimet…) in dekorativne dodatke.

Poleg standardov vam ponujamo tudi različne božično-novoletne aranžmaje, primerne tako za domove kot poslovne prostore. Ti prav tako vnašajo praznično vzdušje, še posebej s prižganimi dišečimi svečami. Izdelani so lahko iz sveže-suhega ali suhega materiala za daljšo obstojnost. Najboljše je, da vam pomagamo barvo dekoracije uskladiti z vašim okusom in prostorom v katerem je postavljen.

Vabljeni!